Laktosarekiko intolerantzia ohikoenetako bat da gaur egun. Hala ere, merkatuan produktu askok laktosa daramate. Horregatik, elikagaiekiko intolerantzia diagnostikatzeak produktuak ondo erostea eta elikagairik alferrik ez botatzea dakar.
Tailer honetan, laktosarekiko intolerantzia zehazteko genetikaren erabilera ebaluatuko da. Hasteko, laktosarekiko intolerantziari buruzko azalpen labur batek gai honetan sartuko zaitu: jatorria, intolerantzia motak…. Ondoren, diagnostiko batera iritsi arte garatu beharko dituzun zenbait kasu kliniko aurkeztuko dira. Horretarako, laktosarekiko intolerantzia zehazteko gaur egun erabiltzen diren teknikak erabiliko dituzu.
Azkenik, analisi genetiko bat egiteak laktosarekiko intolerantzia zehazteko dituen abantailak azalduko dira.
Animatu, eta ezagutu gai praktiko hau gehiago!
- Norentzat: 12 urtetik gora